تفاوت دبیت کارت و کردیت کارت

تفاوت دبیت کارت و کردیت کارت

در نگاه اول در تفاوت دبیت کارت و کردیت کارت به‌نظر می‌رسد این دو کارت، تفاوت چندان زیادی باهم ندارند؛ هر دو دارای شماره‌های ۱۶ رقمی، تاریخ انقضا، نوارهای مغناطیسی و تراشه‌های EMV هستند. همچنین، هر دو قابلیت خرید را در فروشگاه‌ها و آنلاین شاپ‌ها فراهم می‌کنند. اما تفاوت دبیت کارت و کردیت مبحثی است که امروز در این مقاله از مجموعه ایران پرداخت مطالعه خواهید کرد.

دبیت کارت‌ها به شما این امکان را می‌دهند که با استفاده از حساب جاری خود در بانک، پول نقد دریافت کنید یا خریدهایتان را با این کارت انجام دهید. این روش عالی، برای مدیریت سرمایه و کنترل هزینه‌های خود است.

در مقابل، کردیت کارت‌ها به شما این امکان را می‌دهند که از صادرکننده کارت تا سقف مشخصی (بسته به میزان اعتباری که نزدشان دارید) وام بگیرید و به تدریج آن را بازپرداخت کنید. این گزینه می‌تواند برای خرید اقلام گران‌قیمت یا برخی هزینه‌های ناگهانی مناسب باشد.

قبل از انتخاب یکی از این کارت‌ها، نیازهای خود را دقیقا مشخص کنید و به دقت بررسی کنید که کدام گزینه بهترین انتخاب برای شماست. به این نکته توجه داشته باشید که این تصمیم می‌تواند به‌طور قابل توجهی روی وضعیت مالی شما تاثیر بگذارد.

نکات کلیدی تفاوت دبیت کارت و کردیت کارت

  • در مسیر مالی امروزه، کردیت کارت و دبیت کارت، اصطلاحاتی بسیار رایجی هستند. به‌نظر می‌رسد این دو کارت تفاوت چندان زیادی باهم ندارند، اما جنبه‌های مهمی وجود دارد که می‌تواند تصمیم‌گیری‌های مالی شما را تحت تاثیر قرار دهد.
  • کردیت کارت‌ها به شما اجازه می‌دهند از اعتباری که بانک در اختیار شما قرار می‌دهد، استفاده کنید.
  • دبیت کارت‌ها به‌طور مستقیم از حساب بانکی شما پول کسر می‌کنند. این امر به شما کمک می‌کند به سرعت از پولی که دارید استفاده کنید و کنترل بهتری روی پول خود داشته باشید.
  • از جمله تفاوت دبیت کارت و کردیت کارت این است که کردیت کارت به شما امنیت بهتری در مقابل کلاهبرداری و خسارت‌های مالی احتمالی ارائه می‌دهد. از آن‌جا که از اعتبار بانک استفاده می‌کنید، درصورتی‌که مشکلی پیش آید، بانک مسئولیت مالی را به عهده می‌گیرد.

کردیت کارت چیست؟

در بخش اول تفاوت دبیت کارت و کردیت کارت به تعریف کارت اعتباری یا کردیت کارت خواهیم پرداخت. این کارت یک ابزار مالی قدرتمند است که توسط موسسات مالی معمولا بانک‌ها، برای کاربران صادر می‌شود. این کارت‌ها به شما امکان این را می‌دهند که از میزان اعتباری که بانک به شما ارائه می‌دهد، وامی را دریافت کنید. دارندگان کارت اعتباری با پذیرش شرایط و مقررات موسسه مالی، موظف به بازپرداخت مبالغ با بهره مشخص هستند.

تفاوت دبیت کارت و کردیت کارت

کردیت کارت‌ها در انواع مختلفی عرضه می‌شوند:

  1. کارت‌های استاندارد: این گونه کارت‌ها خریدها، انتقال وجه یا پرداخت‌های نقدی را برای کاربران فراهم می‌کنند و معمولا هزینه‌های سالانه‌ای را ندارند.
  2. کارت‌های ممتاز: این نوع کارت‌ها دسترسی به سالن‌های فرودگاه، رویدادهای ویژه و امکانات دیگر را ارائه می‌دهند، اما معمولا هزینه‌های سالانه بیشتری دارند.
  3. کارت‌های جوایز: این گونه کارت‌ها بر اساس نحوه خرج کردن، امتیازات مسافرتی یا مزایای دیگر را برای مشتریان دارند.
  4. کارت‌های انتقال موجودی: این کارت‌ها دارای کارمزد پایین برای انتقال موجودی از سایر کردیت کارت‌ها هستند.
  5. کارت‌های اعتباری وثیقه‌گذاری شده: برای این نوع کارت‌ها نیاز به سپرده اولیه نقدی دارید که به‌عنوان وثیقه نگهداری می‌شود.
  6. کارت‌های شارژ: این کارت‌ها، محدودیتی در مخارج از پیش تعیین نشده دارند، اما معمولا امکان انتقال موجودی برای آن‌ها وجود ندارد.

کاربران کردیت کارت می‌توانند از مزایای مختلفی مانند پاداش‌ها، پول نقد، تخفیف‌ها، امتیازات مسافرتی و بسیاری از مزایای دیگر که برای دارندگان دبیت کارت در دسترس نیست، استفاده کنند. این جوایز ممکن است به‌صورت نرخ ثابت یا نرخ‌های سطحی ارائه شوند.

مزایای استفاده از کردیت کارت‌ها؛ ترسیم تاریخچه مالی

در واقع این مزایای کارت‌ها هستند که تفاوت دبیت کارت و کردیت کارت را ایجاد می‌کند.

استفاده از کردیت کارت می‌تواند مزایای ویژه‌ای نسبت به دبیت کارت داشته باشد؛ هرچند ممکن است برخی معایب نیز وجود داشته باشد. در ادامه، به نگاهی دقیق‌تر به مزایا و معایب هزینه کردن با کردیت کارت‌ها خواهیم پرداخت.

سابقه اعتباری ایجاد می‌کنید

استفاده از کارت اعتباری در سابقه اعتباری شما تاثیر می‌گذارد. این تاثیر شامل سوابق مثبت، مانند: پرداخت‌های به‌موقع و استفاده کمتر از اعتبار است. همچنین موارد منفی، مانند: تاخیر در پرداخت‌ها یا بدهی‌ها است.درواقع اطلاعات سوابق اعتباری شما برای محاسبه امتیازات اعتباری استفاده می‌شود.

کاربران می‌توانند با داشتن سابقه پرداخت هزینه‌های مسئولانه و به‌موقع و با کنترل موجودی کارت خود نسبت به حداکثر اعتبار خود، امتیازات اعتباری بیشتری دریافت کنند.

گارانتی و محفاظت از خرید؛ ایمنی و اطمینان بیشتر

برخی از کردیت کارت‌ها ممکن است امکانات اضافی را به شما ارائه دهند، امکاناتی که فروشگاه‌ها یا برندهای معمولی به شما نمی‌دهد. مثلا اگر کالایی که با کردیت کارت خریداری کرده‌اید، پس از پایان دوره گارانتی، مشکل داشته باشد، می‌توانید با شرکت صادر کننده تماس بگیرید تا بررسی کنید که آیا کالای شما مشمول بیمه شده است یا خیر.

تفاوت دبیت کارت و کردیت کارت

همچنین ممکن است شما مزایای حفاظت از خرید و تضمین بهای داخلی را داشته باشید که به شما در جایگزین کردن کالاهای گم شده و مسروقه کمک می‌کند. همچنین، زمانی که کالا با قیمت کمتری در مکانی دیگر فروخته می‌شود، تفاوت قیمت را جبران می‌کند.

حفاظت از کلاهبرداری و ایمنی در مقابل سوءاستفاده

تا زمانی‌که مشتری، مفقود شدن یا به سرقت رفتن را به‌ موقع گزارش دهد، حداکثر مسئولیت او نسبت به خریدهایی که بعد از گم شدن کارت انجام می‌شود، ۵۰ دلار است. دبیت کارت نیز محافظت مشابهی در برابر از دست دادن یا سرقت کارت به مشتریان ارائه می‌دهد، اما باید ظرف ۴۸ ساعت پس از مفقود شدن کارت، گزارش دهید. بعد از 48 ساعت، بدهی دارنده کارت به ۵۰۰ دلار افزایش می‌یابد. بعد از ۶۰ روز، محدودیتی وجود ندارد و تمام مسئولیت کلاهبرداری به عهده دارنده کارت است.

معایب استفاده از کردیت کارت

اگرچه کردیت کارت‌ها مزایای بسیار زیادی دارند، اما دارای معایبی نیز هستند که حتما باید مدنظر داشته باشید. این معایب عبارتند از:

بدهی

زمانی که از کردیت کارت استفاده می‌کنید، در واقعیت از پول و اعتبار بانکی استفاده می‌کنید. این پول باید با سود یا نرخ بهره به بانک بازپرداخت شود. شما ملزم به پرداخت حداقل میزان پرداخت ماهیانه هستید. اگر موجودی‌های بالایی در چندین کارت اعتباری داشته باشید، پرداخت‌های اقساط ماهانه می‌تواند دشوار شود و سرمایه شما را تحت فشار قرار دهد.

علاوه بر این، بدهی‌های بالا می‌توانند به مرور زمان به‌عنوان یک زیان مالی تبدیل شود و تاثیرات منفی بر امتیاز اعتباری شما داشته باشند. از طرفی دیگر، استفاده متعادل از کردیت کارت می‌تواند به بهبود امتیاز اعتباری کمک کند و در دسترس بودن امکانات مالی بیشتری را برای شما ایجاد کند؛ بنابراین، مدیریت دقیق بدهی‌های کارت اعتباری، امری بسیار مهم است.

تأثیرات امتیاز اعتباری

پرداخت به‌موقع بازپرداخت‌ها و حفظ موجودی کارت‌های اعتباری می‌تواند به بهبود امتیازات FICO شما کمک کند. اما باید به این نکته توجه داشته باشید که استفاده نادرست از کارت‌های اعتباری می‌تواند به سابقه اعتباری شما آسیب بزند. عادت به پرداخت دیرهنگام، به حداکثر رساندن سقف اعتباری یک یا چند کارت، بستن حساب‌های قدیمی‌تر یا درخواست‌های مکرر برای اعتبار جدید، ممکن است به امتیاز اعتباری شما ضربه بزند.

بهره و کارمزد

کردیت کارت در واقع یک نوع وام کوتاه‌مدت است و باید مطمئن شوید که تمام اقساط را به‌موقع پرداخت خواهید کرد. نرخ بهره و هزینه‌هایی که شرکت اعتباری دریافت می‌کند برای محاسبه نرخ درصد سالانه (APR) استفاده می‌شود. هرچه APR کارت بالاتر باشد، هزینه حمل موجودی ماه به ماه بیشتر خواهد بود.

تفاوت دبیت کارت و کردیت کارت

برای این‌که تفاوت دبیت کارت و کردیت کارت را متوجه شوید و بعد از بررسی مزایا و معایب تصمیم به انتخاب یکی از آنها بگیرید؛ باید مراقب باشید که آیا کارت شما کارمزدهای سالانه، تراکنش خارجی، انتقال موجودی، پیش پرداخت نقدی، تاخیر در پرداخت یا کارمزد برگشت از خرید را دریافت می‌کند یا خیر.

به‌عنوان یک قاعده کلی، هرچه برنامه پاداش کردیت کارت بهتر باشد و مزایای بیشتری را ارائه دهد، کارمزد سالانه بالاتر خواهد بود.

دبیت کارت چیست؟

در بخش دوم از مقاله تفاوت دبیت کارت و کردیت کارت به تعریف دبیت کارت خواهیم رسید. این کارت، ابزاری قدرتمند در دنیای پرداخت‌های مدرن است که به‌جای وام از بانک یا صادرکننده کارت، اجازه می‌دهند پرداخت‌ها را با کسر مستقیم پول از حساب جاری انجام دهید. علاوه بر این، دبیت کارت‌ها هنگامی که توسط شرکت‌های معتبر، مانند: ویزا یا مسترکارت صادر می‌شوند، بسیاری از مزایای کردیت کارت‌ها را نیز به شما ارائه می‌دهند.

انواع دبیت کارت

  • کارت های استاندارد: این کارت‌ها مستقیما از حساب بانکی شما مبلغ خرید را کسر می‌کنند.
  • کارت‌های انتقال الکترونیکی (EBT): این کارت‌ها توسط سازمان‌ها و شرکت‌ها صادر می‌شوند و به افراد واجد شرایط اجازه می‌دهند از مزایای شرکت برای خریدهایشان استفاده کنند.

دبیت کارت بهتر است یا کردیت کارت؟

مصرف‌کنندگان ممکن است ترجیح دهند از دبیت کارت استفاده کنند؛ زیرا معمولا یا هزینه‌های کمی را در بر می‌گیرد یا هیچ هزینه‌ای ندارد، مگر این‌که مبلغ بیشتری از آنچه در حساب خود دارند را خرج کنند و هزینه اضافه برداشت را متحمل شوند. در مقابل، کردیت کارت معمولا هزینه‌های متعددی، از جمله: هزینه‌های سالانه، کارمزدهای بسیار زیاد و متعدد و سود ماهانه‌ای که موجودی معوقه کارت را شامل می‌شود را دریافت می‌کند.

تفاوت دبیت کارت و کردیت کارت

به احتمال بسیار زیاد تا اینجای مقاله تفاوت دبیت کارت و کردیت کارت را درک کرده‌اید، برای بهترین انتخاب شما باید بسته به نیازها و عادات مالی خود تصمیم بگیرید. با دقت و با مشورت با مشاور مالی، کارت مناسب خود را انتخاب کنید. البته در ادامه به مزایا و معایب دبیت کارت هم خواهیم پرداخت تا این تصمیم‌گیری برای شما راحت‌تر شود.

کارت‌های اعتباری مانند کردیت کارت و دبیت کارت به دلیل تحریم‌های بین‌المللی در بانک‌های ایرانی صادر نمی‌شوند؛ اما جای نگرانی نیست. در این راهِ بن‌بست، ایران پرداخت به کمک شما خواهد آمد. کافی است که به سایت ایران پرداخت مراجعه کنید و با طی کردن فرایند ثبت نام و احراز هویت، به‌راحتی انواع کارت و حساب با نام و مشخصات شما صادر خواهد شد. سپس بدون هیچ مشکلی می‌توانید از این کارت برای رفع نیاز‌های خود مانند خرید از سایت‌های خارجی، استفاده کنید.


مزایای دبیت کارت؛ راهی برای زندگی بدون بدهی

در تفاوت دبیت کارت و کردیت کارت این مزایا و معایب هستند که در انتخاب شما تاثیر به‌سزایی خواهند داشت. دبیت کارت‌ها، همانند کارت‌های اعتباری، دارای مزایا و معایب خود هستند. اگر به‌دنبال راهی برای مدیریت بهتر سرمایه و حفاظت از منابع مالی‌تان هستید، مزایای زیر را مطالعه کنید.

دوری از بدهی

یکی از مزایای اصلی استفاده از دبیت کارت‌ها، جلوگیری از بدهی اضافی است. وقتی از یک کارت نقدی استفاده می‌کنید، شما از پولی که قبلا در اختیار داشته‌اید، استفاده خواهید کرد و احتمال ایجاد بدهی صفر می‌شود. به این ترتیب، شما می‌توانید به سرمایه خود متعهد بمانید و خود را از پرداخت بهره بالا نجات دهید.

حفاظت در مقابل جعل و کلاهبرداری

دبیت کارت‌ها، به‌خصوص کارت‌های صادر شده توسط پردازنده‌های پرداختی معتبر، مانند: ویزا و مستر کارت، حفاظت بیشتری در برابر کلاهبرداری و تقلب ارائه می‌دهند. حالتی که باید به آن توجه داشته باشید این است که خیلی سریع‌ باید وقوع کلاهبرداری یا سرقت را گزارش دهید. این کار به شما کمک می‌کند تا مسئولیت‌های خود را در مواجهه با خریدهای تقلبی بعد از گم شدن کارت، کمتر کنید.

بدون کارمزد سالانه

یکی از مزیت‌های جذاب کارت‌های نقدی این است که معمولا هیچ کارمزد سالانه‌ای ندارند. همچنین، برای برداشت پول نقد از دستگاه خودپرداز بانک‌ها نیز هزینه‌ای وجود ندارد. برای درک تفاوت دبیت کارت و کردیت کارت این مزیت را با کارت‌های اعتباری که کارمزد سالانه، کارمزد تراکنش‌های بین‌المللی و کارمزد‌های مختلف دیگر را از شما دریافت می‌کنند، مقایسه کنید.

از این‌رو، اگر به‌دنبال کاهش بدهی، حفاظت از امنیت مالی‌ خود و کاهش هزینه‌های اضافی هستید، دبیت کارت‌ها ممکن است برای شما گزینه‌ی مناسب‌تری باشند.

معایب استفاده از کارت‌های نقدی

در ادامه مقاله تفاوت دبیت کارت و کردیت کارت به بررسی برخی از معایب اصلی دبیت کارت خواهیم پرداخت:

بدون پاداش

یکی از معایب چشم‌گیر کارت‌های نقدی این است که معمولا شما برای خریدهایی که با آنها انجام می‌دهید، هیچ‌گونه پاداش، مانند: امتیاز یا وجه نقدی دریافت نمی‌کنید. از آن‌جا که جوایز یا تخفیف‌ها می‌توانند به شما کمک کنند در خرج کردن پول، صرفه‌جویی کنید، این‌که فقط از دبیت کارت‌ها استفاده کنید، ممکن است به شما زیان برساند.

اعتبار ایجاد نمی‌کند

یکی از موارد مهم در امور مالی، ایجاد یک سابقه اعتباری قوی است. ایجاد اعتبار خوب به این معنی است که به وام‌دهندگان نشان می‌دهید که می‌توانید مسئولانه پول را که قرض می‌گیرید، بازپرداخت کنید. هنگامی که با یک کارت نقدی خرید می‌کنید و پول به‌صورت مستقیم از حساب بانکی‌تان کم می‌شود؛ این فرصت را از دست می‌دهید و نمی‌توانید به ایجاد یا تقویت سابقه اعتباری‌ خود کمک کنید. این ویژگی دقیقا برخلاف کردیت کارت است.

تفاوت دبیت کارت و کردیت کارت

سابقه اعتباری قوی می‌تواند به شما در مواردی بیش از درخواست وام کمک کند.

هزینه‌ها

اگرچه دبیت کارت‌ها کارمزد سالانه ندارند، اما ممکن است برای داشتن یک حساب جاری، هزینه‌های دیگری را پرداخت کنید. این هزینه‌ها می‌توانند شامل: هزینه‌های نگه‌داری ماهانه، هزینه‌های اضافه‌ برداشت (در صورتی‌که از حساب خود بیش از حد خرج کنید)، کارمزد اقلام برگشتی و هزینه‌های ATM خارجی (در صورت استفاده از کارت نقدی‌ در دستگاه‌های بانک یا موسسات مالی دیگر) باشد.

به عبارت دیگر، در انتخاب و استفاده از کارت‌های نقدی، بسیار مهم است که دقت داشته باشید تا معایب آن اثر کمتری بر امور مالی‌تان داشته باشد. از این رو، همیشه به دقت هزینه‌ها و شرایط مرتبط با کارت‌های نقدی را بررسی کنید و تصمیم‌گیری خود را با دانش کافی انجام دهید.

تفاوت دبیت کارت و کردیت کارت در چیست؟

تفاوت دبیت کارت و کردیت کارت در ماهیت و عملکرد آنها نهفته است:

  1. منبع پول: با کردیت کارت، شما می‌توانید مبلغ خریدهای خود را از بانک وام بگیرید. به عبارت دیگر، شما از پول وامی استفاده می‌کنید که باید آن را در آینده بازپرداخت کنید. در واقع، کردیت کارت به شما امکان خرید براساس وام موقت می‌دهد. از طرف دیگر، با دبیت کارت، شما می‌توانید به‌طور مستقیم از حساب بانکی خود پولی را برای خریدهای خود پرداخت کنید که از موجودی شما در بانک کسر می‌کند.
  2. بدهی: با استفاده از کردیت کارت، شما یک بدهی ایجاد می‌کنید که باید در تاریخ سررسید پرداخت کنید. در غیر این صورت، هزینه‌هایی به نام بهره (سود) از طرف صادرکننده کار به حساب شما اضافه می‌شود. با دبیت کارت، شما بدون ایجاد بدهی خرید می‌کنید. پول مستقیما از حساب بانکی شما کم می‌شود و برای خریدهایی که می‌کنید، باید موجودی کافی در حساب بانکی خود داشته باشید.
  3. محدودیت هزینه: با کردیت کارت، شما می‌توانید به میزان معینی که به‌عنوان اعتبار تعیین شده است، خرید کنید. این اعتبار توسط بانک شما تعیین می‌شود. با دبیت کارت، می‌توانید تا میزان موجودی واقعی حساب بانکی خود خرید کنید. محدودیت هزینه بر اساس موجودی شما در حساب بانکی تعیین می‌شود.

به‌طور کلی، کردیت کارت به شما اجازه می‌دهد از وام یا اعتبارتان برای خریدها استفاده کنید و بدهی را در آینده پرداخت کنید. در حالی که دبیت کارت از پول واقعی شما در بانک برای خریدها استفاده می‌کند و هیچ بدهی نسبت به بانک ایجاد نمی‌کند.

آنچه در تفاوت دبیت کارت و کردیت کارت مطالعه کردیم:

در مقاله تفاوت دبیت کارت و کردیت کارت به خوبی به تعریف هر دو کارت پرداختیم و در بخش‌های جداگانه به بررسی مزایا و معایب این نوع کارت‌ها پرداختیم. در انتهای مقاله سوال مهم این است که کدام یک از این کارت‌ها برای ما مناسب‌تر است؟ حقیقت این است که جواب دادن به چنین سوالی برای هر فرد متفاوت است و به نیازهای مالی و اهدافی که دارید بستگی دارد. شما می‌توانید با استناد به این مقاله و سایر مقالات مربوط به این موضوع که در رسانه‌های معتبر مانند ایران پرداخت برای شما تهیه شده است، کارت خود را انتخاب کنید.

سوالات متداول تفاوت دبیت کارت و کردیت کارت

تفاوت دبیت کارت و کردیت کارت در چیست؟

تامین موجودی داخل کارت: در کردیت کارت، وامی که از اعتبار کاربر به او تعلق می‌گیرد و در دبیت کارت، حساب جاری کاربر منبع موجودی کارت است.
ماهیت پرداخت: در کردیت کارت، طی اقساطی از پیش تعیین شده، مبلغ به صادرکننده کارت بازپرداخت می‌شود(کاربر بدهکار به موسسه یا بانک صادرکننده کارت است). در دبیت کارت، پرداخت به‌صورت مستقیم از حساب جاری کاربر انجام می‌شود (کاربر بدهکار به هیچ موسسه یا بانکی نمی‌شود).
محدودیت در هزینه: در کردیت کارت، اعتبار سقف معینی دارد که استفاده شما را محدود می‌کند، اما در دبیت کارت، بسته به موجودی داخل حساب جاری، می‌توانید استفاده کنید.

کردیت کارت و دبیت کارت چیست؟

هردوی این کارت‌ها نوعی کارت اعتباری هستند. کردیت کارت، اعتباری است که بانک در اختیار شما قرار می‌دهد تا در خریدهایتان از آن استفاده کنید. دبیت کارت، به شما این امکان را می‌دهد که با استفاده از حساب جاری خود در بانک، پول نقد دریافت کنید یا خریدهایتان را با این کارت انجام دهید.

کردیت کارت امن‌تر است یا دبیت کارت؟

کردیت کارت‌ها معمولا در خریدهای مرتبط با کلاهبرداری از کاربران حمایت بیشتری نسبت به دبیت کارت‌ها ارائه می‌دهند. 

دیدگاهتان را بنویسید

این مطلب را به اشتراک بگذارید

به خبرنامه ما بپیوندید

شاید بپسندید

فهرست مطالب
ایران پرداخت | آسان‌تر از همیشه!